De weg naar een (nog) brandveiliger Bosrand Nijverdal

De weg naar een (nog) brandveiliger Bosrand Nijverdal

Reggewoon heeft verschillende gebouwen in de omgeving van Nijverdal. Eén daarvan is dit grote gebouw: De Bosrand. De naam zegt het al, het is prachtig gelegen aan de rand van de Sallandse Heuvelrug.

Brandwerendheid beneden wettelijk niveau

Door Reggewoon zijn wij gevraagd om te kijken naar de brandwerendheid van dit gebouw. Tijdens de eerste rondgang twijfelde we of het gebouw voldoende brandwerend was. Daarom hebben we in overleg met Reggewoon een adviesbureau, een Expert Judgement laten uitvoeren. Hieruit werd vastgesteld dat de brandwerendheid beneden het wettelijke niveau lag. Daar gingen wij mee aan de slag!

Werkzaamheden brandveilig maken

De kozijnen moesten volledig vervangen worden. Het was niet mogelijk om ze aan te passen zodat ze voldeden aan een minimale brandwerendheid.

Een samenvatting van alle werkzaamheden:
  • 109 voordeur-, gang- en raamkozijnen zijn vervangen door hardhouten kozijnen;
  • 48 voordeuren zijn vervangen. Leuk feitje: iedere bouwlaag heeft een eigen voordeurkleur;
  • 123 draadglasruiten zijn vervangen voor brandwerend blank glas;
  • De stalen draagconstructie is brandwerend afgetimmerd;
  • Leidingdoorvoeren zijn brandwerend afgewerkt;
  • Ventilatiebuizen zijn voorzien van brandklepjes.

Volledig afgelakte binnenkozijnen

Bijzonder in dit project is dat de binnenkozijnen volledig afgelakt werden afgeleverd door Timmerfabriek Ter Harmsel. Waardoor we het bouwproces flink konden inkorten. Waarom is dit bijzonder? Normaal worden alleen buitengevelkozijnen afgelakt geleverd en de binnen kozijnen alleen in de voorlak. Daardoor konden wij alle werkzaamheden per woning in 1 dag afmaken. Iedere bewoner zat maar 1 dag in de rommel!

Geen geluidsoverlast meer

Daarnaast was er veel geluidsoverlast bij het doortrekken van de toiletten. De standleidingen in de badkamer hebben we daarom brand- en geluidswerend ingepakt. Omdat hiervoor de schachten open gezaagd werden, zijn ze later netjes afgewerkt met Fibo beplating.

Kortom een mooi en groot project waar we veel werkzaamheden mochten verrichten met een mooi resultaat! Bosrand Nijverdal is nog Brandveiliger!

Share our website